18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Halászlé /rybí polévka/

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
olej
cibule 1-2 ks
rajský protlak 100 g
bílá paprika 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Z kapřích hlav si uvaříme vývar.
Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou a pálivou papriku, rajský protlak, nakrájenou od semínek zbavenou papriku, filety z kapra, zalijeme vývarem a povaříme. Na závěr přidáme do polévky oloupaná nakrájená rajčata. Polévku dochutíme pepřem a soli a ještě chvíli povaříme.


 


RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Minipizzy z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, posolíme a necháme půl hodiny vypotit.... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...